Overall View

 

A view from the front yard

 

고등학교의 언덕에 위치한 D파빌리온은 학생들의 자율적인 야외 활동을 위한 작은 쉼터이자 야외무대이다. 구조물은 주변의 오래된 나무와 바위를 최대한 보전하며 자리 잡는다. 언덕 위에 돌덩이가 겹겹이 쌓여지듯 형성된 공간에서 학생들이 자유롭게 공연하고 발언하는 토론과 문화의 장을 상상한다. 다각형의 수직구조체들은 하나의 지붕을 받치고 있다. 큰 수직구조체는 내부에 공간을 형성하여 야외무대의 장비를 보관하는 작은 창고로 기능한다. 평평한 콘크리트 지붕은 수직부재와 만나는 접점에서 틈을 형성하며 이들이 하나로 타설된 구조물이 아닌 들어올려져 얹어진 구축방식임을 암시한다.

Located on the hill behind High school, the D Pavilion is a small shelter and open-air stage in which students can engage freely with outdoor activities. The structure situates itself within nature, preserving old trees and rocks nearby as much as possible. The space has been created as if the rock formations had been piled one on top of the other on top of the hill, and imagined as a place for open discussion and cultural exchange - where students can freely perform and speak to one another. The polygonal ver1ical structures s니 ppor1 a single roof. The large vertical structure has a space inside, which serves as a small storage unit to keep equipment used for the outdoor stage. The flat concrete roof creates a gap upon contact with the ver1ical components - implying that the structure was not built as a single monolithic form, but by lifting the components and laying them on top of each other.


construction diagram

 

construction

construction

construction

 

 


details

 


details